Η Εθνική Ασφαλιστική στο 25ο Roundtable του Economist “Από την κοινωνική αποστασιοποίηση στην κοινωνική αλληλεγγύη”

Η Εθνική Ασφαλιστική υποστήριξε χορηγικά την 25η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του Economist με την ελληνική κυβέρνηση με θέμα: «Από την κοινωνική αποστασιοποίηση στην κοινωνική αλληλεγγύη», που διεξήχθη στο Grand Resort Lagonissi, στις 8-9 Ιουλίου.

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2021

Η Εθνική Ασφαλιστική υποστήριξε χορηγικά την 25η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του Economist με την ελληνική κυβέρνηση με θέμα: «Από την κοινωνική αποστασιοποίηση στην κοινωνική αλληλεγγύη», που διεξήχθη στο Grand Resort Lagonissi, στις 8-9 Ιουλίου. Στην ενότητα του ετήσιου Συνεδρίου του Economist «Restarting Business after Covid-19», συμμετείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Σταύρος Κωνσταντάς.

Εκδήλωση 1 - 25ο Roundtable του Economist
Εκδήλωση 2 - 25ο Roundtable του Economist

Ο κ. Κωνσταντάς στην παρέμβασή του επισήμανε ότι η πανδημία οδήγησε σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης, ένα διαφορετικό μοντέλο Επιχειρηματικής Λειτουργίας (Target Operating Model), με τις επιχειρήσεις να οδηγούνται σε πλήρη αναδιάταξη προτεραιοτήτων και στρατηγικής, με έμφαση στην ψηφιοποίηση. Αναφερόμενος στον Ασφαλιστικό κλάδο ειδικότερα, ο κ. Κωνσταντάς εστίασε στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, όπως προγράμματα Υγείας και αλλαγή του τρόπου διάθεσης των ασφαλιστικών προϊόντων και του τρόπου εξυπηρέτησης ασφαλισμένων και διαμεσολαβούντων, σημειώνοντας ωστόσο ότι, αυτό που χρειάζεται, για ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον, είναι φορολογικές μεταρρυθμίσεις σε ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον. Επιπλέον σημείωσε ότι οι Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις, ως μακροπρόθεσμοι Θεσμικοί Επενδυτές, μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Οικονομίας, συμμετέχοντας και σε Επενδύσεις ESG με έμφαση στο Περιβάλλον και την Κοινωνία. Ο κ. Κωνσταντάς τόνισε την πρόοδο που σημείωσαν οι Ασφαλιστικές Εταιρείες εν µέσω πανδημίας επενδύοντας σε πολλές νέες διαδικασίες και τεχνολογίες, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη ετοιμότητας στη διαχείριση της μεγάλης ροής δεδομένων και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων για την κάλυψη των αναδυόμενων αναγκών της αγοράς. Στην εν λόγω συζήτηση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κων/νος Μίχαλος.

Share it!