Ο σκοπός μας

Σκοπός μας είναι να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν καλύτερα, προσφέροντάς τους εύκολες λύσεις για να προστατεύσουν ό,τι είναι πιο σημαντικό για εκείνους.

1,7+ εκατ.

Ασφαλισμένοι

5.000+

Πιστοποιημένοι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές

500+

Εργαζόμενοι

Οι αξίες μας

Πρώτα ο Άνθρωπος

Τα όνειρα, η ζωή μας, και όλες οι στιγμές που νιώθουμε πλήρεις, οφείλουν να έχουν σταθερά την προσοχή μας. Πρωταρχική μας αξία είναι να προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις, και όχι απλώς προϊόντα, με στόχο να ικανοποιούμε κάθε ανάγκη στο παρόν και κάθε όνειρο για το μέλλον.

Καινοτομία

Σχεδιάζοντας νέες μεθόδους με γνώμονα τις ανάγκες των ασφαλισμένων μας, στόχος μας είναι να εξελιχθούμε σε κάθε επίπεδο, αποδεχόμενοι τις νέες προκλήσεις και διαμορφώνοντας έμπρακτα ένα μέλλον καλύτερο και πιο ασφαλές, για όλους. 

Ακεραιότητα & Αξιοπιστία

Με στόχο να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της εποχής, διαφυλάσσοντας την ιστορία και τον επαγγελματισμό μας, βασικοί μας άξονες είναι η συνέπεια και η ακεραιότητα, χωρίς συμβιβασμούς, καθώς και η αξιοπιστία που υπογράφει η εκατονταετής μας πορεία.

Συνεργασία

Με στόχο την εξέλιξη και την διασφάλιση της αποτελεσματικότητάς μας, ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε έμπρακτα τη συμμετοχικότητα, το διάλογο και την εποικοδομητική κριτική, και υπερασπιζόμαστε περήφανα τις προσπάθειες και τις κατακτήσεις μας.

Απλότητα

Αναζητώντας καθημερινά πιο απλές και πιο εύκολες λύσεις, στόχος μας είναι να βελτιώνουμε την εμπειρία των ασφαλισμένων μας και να κάνουμε το έργο μας ακόμα πιο αποτελεσματικό, ώστε να αποδίδουμε πάντα με αμεσότητα, ποιότητα και υπεροχή. 

Για τους ανθρώπους, το περιβάλλον και την κοινωνία μας

Φροντίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον

Με περηφάνια παρουσιάζουμε τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες μας γύρω από τη στρατηγική αειφόρου ανάπτυξης, αναγνωρίζοντας ότι η ασφάλιση μπορεί να εξελιχθεί σε δύναμη για θετική αλλαγή. Δεσμευόμαστε για την εφαρμογή μιας σειράς βιώσιμων πρακτικών, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής μας υπευθυνότητας, της διαφάνειας και της ηθικής στην εταιρική μας διακυβέρνηση.

Οι άνθρωποί μας

Από την αρχή της λειτουργίας μας, η δύναμή μας είναι οι καινοτόμες ιδέες, η εμπειρία, η εξειδίκευση και η συνέπεια των ανθρώπων μας σε κάθε τμήμα και κάθε τομέα της δραστηριότητάς μας.

Χάρη σε αυτούς είμαστε στην πρώτη θέση, παρακολουθώντας καθημερινά όλες τις διεθνείς εξελίξεις, αναγνωρίζοντας σύγχρονες αλλά και ανερχόμενες ανάγκες και σχεδιάζοντας καινοτόμες λύσεις που προσφέρουν σε κάθε ασφαλισμένο άμεση κάλυψη των μοναδικών αναγκών του, με την καλύτερη δυνατή εμπειρία εξυπηρέτησης.

Γίνε μέλος της ομάδας μας

Στην Εθνική Ασφαλιστική ενθαρρύνουμε την καινοτομία και την εξέλιξη και αναζητούμε για την ομάδα μας νέα μέλη που επιθυμούν να αναπτυχθούν επαγγελματικά, συνδιαμορφώνοντας ένα μέλλον καλύτερο και πιο ασφαλές, για όλους.

Γίνε μέλος του δικτύου ασφαλιστών μας

Διαθέτοντας ένα ευρύτατο δίκτυο ασφαλιστικών πρακτόρων και μεσιτών, αναζητούμε νέους συνεργάτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν την ελευθερία της ανεξαρτησίας, απολαμβάνοντας την υποστήριξη που προσφέρει η ομάδα της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Συνώνυμο πραγματικής εξασφάλισης

Η ιστορία μας

Η Εθνική Ασφαλιστική (Ανώνυμος Ελληνική Εταιρία Γενικών Ασφαλειών, «Η Εθνική») ιδρύθηκε στις 15 Ιουνίου 1891. Έκτοτε βρίσκεται αδιάλειπτα στο πλευρό των εκατομμυρίων ασφαλισμένων της, παίζοντας καθοριστικό ρόλο σε κάποιες από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας και καθιστώντας το όνομά της συνώνυμο της ασφάλειας, της συνέπειας και της αξιοπιστίας.

1891

Ίδρυση

Η ιστορία της Εθνικής Ασφαλιστικής ξεκινάει το 1891 στο ιστορικό κτήριο της Εθνικής Τράπεζας, επί της οδού Αιόλου. Το ιδρυτικό καταστατικό της υπογράφουν ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Καλλιγάς, και προσωπικότητες της τότε τραπεζικής και οικονομικής ζωής της χώρας, όπως ο Γεώργιος Αθηνογένης και ο Στέφανος Στρέιτ.  Σκοπός: «η αναδοχή παντός είδους ασφαλειών και αντασφαλειών». Διάρκεια: «Απεριόριστος».

Το κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην οδό Συγγρού την Νύχτα
Δίπλα σου, όπου κι αν βρίσκεσαι

Σημεία Πώλησης & Εξυπηρέτησης

Χάρη στο διευρυμένο δίκτυο καταστημάτων και συνεργατών μας, είμαστε δίπλα σου σε όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκεσαι. Δέσμευσή μας είναι να σου προσφέρουμε καθημερινά λύσεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου, φροντίζοντας για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σου, όπως κάναμε πάντα.

Η διάθεση των προϊόντων μας γίνεται μέσω των διαπιστευμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, του δικτύου Καταστημάτων της Εθνικής Ασφαλιστικής και του δικτύου της Εθνικής Τράπεζας.

Ο Όμιλος της Εθνικής Ασφαλιστικής

Με στόχο τη διαρκή εξέλιξη της ποιότητας και της εμβέλειας των υπηρεσιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, διευρύνουμε τη δραστηριότητά μας και εκτός Ελλάδας, αναπτύσσοντας σημαντική παρουσία σε Κύπρο και Ρουμανία, με ένα εξίσου ευρύ και αξιόπιστο δίκτυο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και συνεργαζόμενων πρακτόρων.

Εθνική Ασφαλιστική Κύπρου

Η Εθνική Ασφαλιστική Κύπρου ΛΤΔ ιδρύθηκε το 2001 με έδρα στη Λευκωσία. Έκτοτε αποτελεί έναν αξιόπιστο πάροχο ασφαλιστικών υπηρεσιών, με ισχυρή παρουσία στον κλάδο Ασφαλίσεων Ζωής & Υγείας, αλλά και στους Γενικούς Κλάδους, χάρη στο ευρύ δίκτυο καταστημάτων, ασφαλιστικών συμβούλων και συνεργαζόμενων πρακτόρων.

Garanta Asigurari S.A.

Η Garanta Asigurari S.A. ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1997 στη Ρουμανία. Έκτοτε, χάρη στο ευρύτατο δίκτυο καταστημάτων, πρακτόρων και ασφαλιστικών συμβούλων, καλύπτει όλους τους κλάδους ασφάλισης, προσφέροντας αξιόπιστα ασφαλιστικά προγράμματα μέσω του τραπεζικού δικτύου των Eximbank, Alpha Bank Romania και First Bank Romania.

Οικονομικές Καταστάσεις & Εποπτικές Αναφορές

Ετήσια Χρηματοοικονομική Έκθεση 2023
Λήψη
Έκθεση Φερεγγυότητας & Χρηματοοικονομικής Κατάστασης 2023
Λήψη
Solvency & Financial Condition Report Company 2023
Λήψη
Solvency & Financial Condition Report Group Executive Summary 2023
Λήψη
Σύνοψη Έκθεσης Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής Κατάστασης Ομίλου 2023
Λήψη
Ετήσια Χρηματοοικονομική Έκθεση 2022
Λήψη
Έκθεση Φερεγγυότητας & Χρηματοοικονομικής Κατάστασης 2022
Λήψη
Σύνοψη Έκθεσης Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής Κατάστασης Ομίλου 2022
Λήψη
Solvency & Financial Condition Report Company 2022
Λήψη
Solvency & Financial Condition Report Group 2022
Λήψη