Η «Βροχή» στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»

Έκθεση με τον τίτλο «Βροχή» θα φιλοξενηθεί στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», από τις 22 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 28 Ιανουαρίου 2022.

Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2021

Έκθεση με τον τίτλο «Βροχή» θα φιλοξενηθεί στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», από τις 22 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 28 Ιανουαρίου 2022. «Η έκθεση «Βροχή» παρουσιάζεται στη διάφανη εκθεσιακή αίθουσα του Χώρου «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» στο τέλος μιας εποχής και στην καρδιά της πόλης, έναν ολόκληρο χρόνο μετά τον αρχικό προγραμματισμό της», αναφέρει η επιμελήτρια της έκθεσης Ίριδα Κρητικού και σημειώνει: «Αφουγκραζόμενη μια νέα καθημερινότητα των πραγμάτων αλλά και μια συναισθηματική και ενσυναισθητική συνθήκη διαφορετική από εκείνη που ίσχυε στην αφετηρία του σχεδιασμού της».

Έργο 1 - Σαλταφέρος
Έργο 2 - Storm
Έργο 3 - Ροή, Φιλιοπούλου Μαρία
Stoart - Χώρος Τέχνης (λογότυπο)

«Η «Βροχή», συνεχίζει «μοτίβο λύπης, συνθήκη ύφεσης αλλά και ευφραντικής κάθαρσης και δυνητικής γαλήνης, λειτουργεί εδώ ως ένα κυριολεκτικό και εννοιολογικό πεδίο ύφανσης, μέθεξης και διείσδυσης. Ως τόπος αυτοτελής, άλλοτε αφαιρετικός και άλλοτε παραστατικός, που εμπεριέχει λεπταίσθητες υφές και οργανικές αρχετυπικές φόρμες, άχραντες σιωπές και ενδιάμεσες μετέωρες συνομιλίες. Ως κυριολεκτικό και ψυχικό υγρό τοπίο ανθρώπων, μεταπτώσεων και καταστάσεων που συντελούνται στον αστικό ιστό, στη σφαίρα του μύθου ή στο υπαίθριο διάσελο». Στην έκθεση συμμετέχουν δεκαπέντε εικαστικοί με εξέχοντα παλαιά και νεότερα ζωγραφικά και γλυπτά έργα διαφορετικής κλίμακας. Ειδικότερα, θα εκτεθούν έργα των Γιώργου Σαλταφέρου, Δάφνης Αγγελίδου, Ράνιας Ράγκου, Γιάννη Αδαμάκη, Μιχάλη Μαδένη, Φραγκίσκου Δουκάκη, Μαρίας Φιλοπούλου, Άννας Αχιλλέως, Ανδρέα Γεωργιάδη, Μαρίας Γιαννακάκη, Νίκου Κρανάκη, Εβίτας Κανέλλου, Νίκου Χουλιαρά, Γιώργου Ζογγολόπουλου και του Παύλου Σάμιου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της Covid-19, με τη διενέργεια του σχετικού ηλεκτρονικού ελέγχου μέσω της εφαρμογής Covid Free.gr.

Share it!