Έκθεση στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» με τίτλο «Ιστορίες της Αθήνας: Έργα από την συλλογή της ΑΓΕΤ»

Μια σημαντική ομάδα έργων από την ιστορική συλλογή της ΑΓΕΤ – ΗΡΑΚΛΗΣ φιλοξενείται στον Χώρο Τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», στο διάστημα από 12 Φεβρουαρίου έως 12 Μαρτίου 2020.

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2020

Μια σημαντική ομάδα έργων από την ιστορική συλλογή της ΑΓΕΤ – ΗΡΑΚΛΗΣ φιλοξενείται στον Χώρο Τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», στο διάστημα από 12 Φεβρουαρίου έως 12 Μαρτίου 2020. Η συλλογή έργων τέχνης της ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ περιλαμβάνει 1.472 έργα, τα οποία στην πλειονότητά τους δημιουργήθηκαν για να κοσμήσουν τα ετήσια ημερολόγια που εξέδιδε η Εταιρεία από το 1956 μέχρι το 2009. Περισσότεροι από 60 Έλληνες καλλιτέχνες φιλοτέχνησαν έργα ειδικά για τα ημερολόγια.

Συλλογή ΑΓΕΤ - Ηρακλής 1
Συλλογή ΑΓΕΤ - Ηρακλής 2

Στην έκθεση που φέρει τον τίτλο: «Ιστορίες της Αθήνας: Έργα από την συλλογή της ΑΓΕΤ», εκτίθενται έργα οκτώ καλλιτεχνών από ημερολόγια που δημοσιεύθηκαν από το 1964 έως το 1998. Η Αθήνα, λοιπόν, μέσα από τη ματιά των Γιάννη Τσαρούχη, Γιάννη Σπυρόπουλου, Γιώργη Βαρλάμου, Πέτρου Ζουμπουλάκη, Μαρίας Πωπ, Χρύσας Βέργη, Παναγιώτη Τέτση και Γιώργου Δρούτσα, σε μια μοναδική έκθεση. «Η Τέχνη αποτελεί το όχημα που μπορεί να ταξιδέψει τον άνθρωπο σε άλλες εποχές και τα έργα που περιλαμβάνονται στην έκθεση “Ιστορίες της Αθήνας” ζωντανεύουν εικόνες μίας άλλης εποχής, εικόνες μιας άλλης Αθήνας», τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Ηρακλής, Δημήτρης Χανής.

Συλλογή ΑΓΕΤ - Ηρακλής 3
Συλλογή ΑΓΕΤ - Ηρακλής 4

«Οι Ιστορίες της Αθήνας, όπως εκτυλίσσονται μέσα από τα έργα της έκθεσης, είναι βιώματα μιας πόλης που έχουμε μέσα μας είτε από τη βιωματική μας εμπειρία είτε από τις αφηγήσεις των δικών μας ανθρώπων. Είναι ιστορίες γνώριμες και εξαιρετικά οικείες», σημειώνει η ιστορικός Τέχνης Βένια Παστάκα. «Η συλλογή της ΑΓΕΤ Ηρακλής αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση τόσο για το μέγεθος και την ποικιλία της όσο και για την ποιότητα πολλών από τα έργα που περιέχει. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αποτελεί η έκθεση «Ιστορίες της Αθήνας», αναφέρει από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Παπαχρίστου, ιστορικός τέχνης του Μουσείου Μπενάκη.

Stoart - Χώρος Τέχνης (λογότυπο)

Share it!