Διάκριση Εθνικής Ασφαλιστικής στο CR Index

H Eθνική Ασφαλιστική, διακρίθηκε για μία ακόμη φορά για τις εξαιρετικές επιδόσεις που παρουσίασε, και το 2022, εφαρμόζοντας αποτελεσματικά πρακτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης & κριτηρίων ESG, σύμφωνα με τον Εθνικό Δείκτη CR Index και το CRI Pass.

Αθήνα, 28 Ιουνίου 2022

H Eθνική Ασφαλιστική, διακρίθηκε για μία ακόμη φορά για τις εξαιρετικές επιδόσεις που παρουσίασε, και το 2022, εφαρμόζοντας αποτελεσματικά πρακτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης & κριτηρίων ESG, σύμφωνα με τον Εθνικό Δείκτη CR Index και το CRI Pass. Ειδικότερα, η Εθνική Ασφαλιστική απέσπασε - για τρίτη συνεχόμενη χρονιά - την Bronze διάκριση για το «υπεύθυνο επιχειρείν» στο πλαίσιο της αξιολόγησης «CR Index 2021-2022» που για 14η χρονιά διενήργησε το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης. Το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, Marketing & Bancassurance κ. Ι. Σηφάκης. Ο CR Index αποτελεί τον πρώτο ESG Δείκτη στην Ελλάδα που από το 2008, αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων αναφορικά με την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους, την εταιρική διακυβέρνηση και την αγορά, βάσει 100 διεθνών κριτηρίων, που σήμερα είναι προαπαιτούμενα στους σημαντικότερους ESG δείκτες και πρότυπα. Παρέχει, δε, στις επιχειρήσεις ένα χρήσιμο στρατηγικό εργαλείο, που παρουσιάζει τα δυνατά σημεία αλλά και σημεία που επιδέχονται βελτίωση, παρέχοντας αναλυτικά στοιχεία και σύγκριση ανά κλάδο και συμβάλει στη βελτίωση των ESG Ratings, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την αξιοπιστία των εταιρειών σε επενδυτές-τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Εκδήλωση 1 - CR Index 2022

Σημειώνεται ότι η επίσημη εκδήλωση απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, στο ξενοδοχείο Grand Hyatt με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Κατά την παραλαβή του βραβείου ο κ. Σηφάκης μεταξύ άλλων δήλωσε « Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας η βράβευση μας για 3η συνεχή χρονιά. Η Εθνική Ασφαλιστική συμμετέχει ενεργά στα βραβεία CR Index βελτιώνοντας κάθε χρονιά τους δείκτες ESG. Στην Εθνική Ασφαλιστική στα 131 χρόνια της Ιστορίας της, έχουμε βάλει στο κέντρο των δραστηριοτήτων μας τον άνθρωπο προσφέροντας του προϊόντα και υπηρεσίες σε κάθε φάση της ζωής του, προσωπικής και επαγγελματικής. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην δώσουμε, διοίκηση και εργαζόμενοι ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα Εταιρικής Κοινωνική Ευθύνης και υπεύθυνου επιχειρείν, μέσα από τους πυλώνες της κοινωνικής προσφοράς, ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες, του αθλητισμού, της οικονομίας και του πολιτισμού. Στην Εθνική Ασφαλιστική είμαστε πεπεισμένοι ότι κάθε φορά που υιοθετούμε μια ενέργεια κοινωνικής ευθύνης δεν εκπληρώνουμε μόνο τους εταιρικούς στόχους μας στο τομέα αυτό, αλλά γινόμαστε πραγματικά χρήσιμοι στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας μέσα στην οποία δραστηριοποιούμαστε. Στην Εθνική Ασφαλιστική στοχεύουμε πάντα ψηλά, άρα αποτελεί δέσμευση μας, η συνεχής βελτίωση των επιδόσεων μας και η κατάκτηση υψηλότερων θέσεων ευθύνης, στο βάθρο της προσφοράς στην κοινωνία και τον άνθρωπο».

Εκδήλωση 2 - CR Index 2022

Share it!