«Πένη Μαναβή: Τα Άνθη του Καλού» στον Χώρο Τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»

Τα «Άνθη του Καλού», είναι ο τίτλος της ατομικής έκθεσης έργων της ζωγράφου Πένης Μαναβή, που θα φιλοξενηθεί στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», το διάστημα από 2 έως 30 Ιουνίου 2022.

Αθήνα, 30 Mαΐου 2022

Τα «Άνθη του Καλού», είναι ο τίτλος της ατομικής έκθεσης έργων της ζωγράφου Πένης Μαναβή, που θα φιλοξενηθεί στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», το διάστημα από 2 έως 30 Ιουνίου 2022. Με σπουδές στη Φυσική, η Πένη Μαναβή αποφοίτησε το 2004 με άριστα από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη. Εκτός από τις ατομικές της εκθέσεις, έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία και ΗΠΑ. Πάντα την ενδιέφεραν οι περίεργοι και έντονοι χρωματικοί συσχετισμοί που συναντά κανείς μελετώντας την βιοποικιλότητα, την αφθονία χρωμάτων και σχημάτων στην φύση.

Έργο 1 - «Πένη Μαναβή: Τα Άνθη του Καλού»
Έργο 2 - «Πένη Μαναβή: Τα Άνθη του Καλού»

«Η Πένη Μαναβή με τις συχνά περίπλοκες και πολυεπίπεδες συνθέσεις της και τα "Άνθη του Καλού" προσκαλεί τον θεατή σ' ένα ταξίδι ανάμεσα σε χρώματα και εικόνες απολεσθέντων παραδείσων. Με την υπόσχεση του νερού ή και του ονείρου που τελικά δεν εκπληρώνεται. Γιατί περί αυτού πρόκειται», θα σημειώσει μεταξύ άλλων ο κ. Μάνος Στεφανίδης, Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. «Υπηρετώντας σταθερά την απεικόνιση της φύσης, η Πένη Μαναβή υμνεί την δημιουργίαˑ φωτεινά λουλούδια, ο θαυμαστός βυθός, τα πολύχρωμα, γεμάτα στίγματα φτερά των πεταλούδων, όλα αποτελούν θέματα ιδανικά για την ζωγραφική της», θα πει από την πλευρά της η Ιστορικός Τέχνης Βένια Παστάκα και προσθέτει ότι «για την εικαστικό, η λεπτομέρεια γίνεται συχνά το κυρίως της θέμα δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του αφηρημένου, το οποίο όμως εμπεριέχει μεγάλη λεπτομέρεια». Υπενθυμίζεται ότι ο Χώρος Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» λειτουργεί βάσει των ισχύοντων πρωτοκόλλων κατά της Covid-19.

Έργο 3 - «Πένη Μαναβή: Τα Άνθη του Καλού»
Stoart - Χώρος Τέχνης (λογότυπο)

Share it!