Η Εθνική Ασφαλιστική ενισχύει τα μηνύματα ισότητας και συμπερίληψης στο εργασιακό περιβάλλον

Η Εθνική Ασφαλιστική στήριξε χορηγικά το 3ο ετήσιο συνέδριο της πρωτοβουλίας «The Upfront Initiative 2024» για την ισότητα, την ορατότητα, τη συμπερίληψη και την ποικιλομορφία στον χώρο εργασίας.

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2024

Η Εθνική Ασφαλιστική, ως ηγέτιδα στον ασφαλιστικό κλάδο, έχει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τον άνθρωπο, το περιβάλλον του και το μέλλον του. Με σκοπό τη συνεχή εξέλιξη των εργαζομένων της, επενδύει σε ένα περιβάλλον που προωθεί τη συμπερίληψη, τον διάλογο και την εποικοδομητική συνεργασία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία στήριξε το ετήσιο συνέδριο της πρωτοβουλίας «The Upfront Initiative 2024», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και προωθεί την ισότητα, την ορατότητα, τη συμπερίληψη και την ποικιλομορφία στον χώρο εργασίας. Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν, για τρίτη συνεχή χρονιά, η LiFO και η Tsomokos Communications, την Πέμπτη, 14 Μαρτίου, στο Ωδείο Αθηνών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν να συζητηθεί ο τρόπος που οι επιχειρήσεις μπορούν να επιταχύνουν την πρόοδό τους, αποδεικνύοντας ότι οι ανοιχτοί, διαφορετικοί, ασφαλείς και χωρίς αποκλεισμούς χώροι εργασίας, είναι ωφέλιμοι για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους τους, όπως και για τις οικονομίες στις οποίες δραστηριοποιούνται.

Η Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Εθνικής Ασφαλιστικής, Ντάλια Τόμπρου δήλωσε σχετικά: «Στην Εθνική Ασφαλιστική πιστεύουμε ότι το σημαντικότερο κεφάλαιο μίας επιχείρησης είναι οι άνθρωποί της. Για το λόγο αυτό επενδύουμε στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος βασισμένο στις αρχές της συνεργασίας, ισότητας και δικαιοσύνης και συμμετέχουμε ενεργά σε κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη. Με επίκεντρο τον άνθρωπο, βάζουμε σήμερα τα θεμέλια, για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας».

Οι θεματικές που καλύφθηκαν στο συνέδριο αυτή τη χρονιά από σημαντικές προσωπικότητες διαφορετικών κλάδων ήταν: ο φόβος στο εργασιακό περιβάλλον, η συμπερίληψη των γυναικών, η ψυχική υγεία και εργασιακές προκλήσεις, η γονεϊκότητα και εργασία, οι ορθές πρακτικές για συμπερίληψη, αλλά και οι προκλήσεις για την επόμενη μέρα της ορατότητας και των δικαιωμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία «The Upfront Initiative» δείτε εδώ.

Share it!